Tisztelt Partnereink!

Október, de csodás! – mondták többször a kollégáink a Sentimento kft csapatépítő napokon, amit Zirc környékén egy varázslatos helyen tölthettünk közösen.

Minden évben igyekszünk több alkalommal, különböző programokkal színesíteni az együtt töltött munka és szabadidő egyensúlyát cégünkben. Most a kirándulásé, a természeté volt a fő hangsúly az őszi együttlétünk során, kihasználva a fantasztikus időjárást.

Pár szó a helyszínről, környékről: A festői fekvésű terület a Bakonyban, a Zirci-medencében, a Cuha-patak partján fekszik. A mesébe illő helyszínekkel, erdejének sűrűjében csak jórészt erdei vadak járta tájakon sétálhattunk az ország egyetlen mamutfenyőjét is meglátogatva. A területhez tartoznak Akli, Kardosrét, Szarvaskút és Tündérmajor falvak is, különleges hangulatukkal. A méltán híres Rókavár fogadó – ahol megszállhattunk- képviselte a hely adta hangulatot.

Kulturális programként a környék történelmi múltú városát, Zircet választottuk. A település Magyarország legmagasabban fekvő városa. A város első írásos említése 1199-ből származik, ahol Siric néven említik.

A város szimbóluma a zirci ciszterci apátság, amely 1737 és 1752 között épült. A 400 m magasan fekvő ciszterci kolostort, a rend nagy hazai pártfogója III. Béla királyunk alapította és a 15. századig élte virágkorát. A török uralom idején a szerzetesek annyira rettegtek a hódító oszmánoktól, hogy elmenekültek az apátságból és maga a település is elnéptelenedett. Most látható formájában csak 1733-ra épült fel az egyemeletes monostor és 1748-ra a templom. Ettől kezdve a kolostorban a magyar származású rendtagok száma egyre nőtt, és Zirc lett a magyarországi ciszterci rend központja. 1735-ben kóstolták meg először az itt helyben készült sört, amit némi kihagyás után 2015-től újra főznek.

A sörfőzdében megkóstolhattuk a kínált söröket, a helyi sörfőző vezetőnk magával ragadó előadásában visszarepültünk a kolostorélet nehézségeibe, izgalmaiba.

Ha az időjárás engedi, látogassanak el a híres zirci 20 Ha – os Arborétumba, egyéb látnivalók közül a környéken kiemelkedő a Természettudományi Múzeum és a Reguly Antal Könyvtár is.

Ajánljuk ezeket a programokat Önöknek is, látogassanak el a Bakony festői tájaira!