Tisztelt SZTÉK Követők! (Szakmai Tudástár És Kisokos rovatunk)

A mai szakmai megjelenésünkben a Vegyipari berendezések temperálásáról, fűtés, hűtés témájában osztanánk meg Önökkel információt.

A vegyipari technológiák egyik leggyakoribb művelete a berendezések hűtése, fűtése, illetve hőntartása.

A hőtani műveletek során direkt módon (a reaktor belsejébe) vezetve, vagy indirekt módon, egy külső köpeny (duplikatúra/köpeny), vagy esetleg a berendezés belsejébe elhelyezett hőcserélő felületen hőközlő folyadékok keringtetésével valósítjuk meg a hőcserét. Így biztosítjuk a berendezések hűtést, fűtését vagy állandó hőfokon történő tartását.

Olyan esetekben, amikor a berendezésben zajló kémiai folyamat önmagában hőtermelő (exoterm), a keletkező hő elvitelére, vagy hőelnyelő (endoterm), a reakció fenntartásához szüksége hő biztosítására, valamint a kívánt fizikai fázis átalakulására vagy fenntartására, emellett a kívánt oldódási/oldási tulajdonságok eléréséhez a töltet temperálására van szükség.

A megfelelő méretű hőátadó felület méretezése, illetve a megfelelő hűtő-fűtő közeg kiválasztása és a hűtés és fűtés ellátó rendszer méretezése komoly szakmai tapasztalatokat igényel.

Több éves tapasztalatunk alapján képesek vagyunk ilyen folyamatokat, berendezéseket tervezni, legyártani és beüzemelni.

A Sentimento Kft csapata, a gőzfűtéstől, a melegvizes fűtésen át, az elektromos fűtésig, illetve hűtésig megoldást tud nyújtani, a berendezések méretezéstől kezdve, gyártásán keresztül, a beüzemelésig.

Keressen minket bizalommal!

„Álmainak és céljainak eléréséhez a megoldókulcs a Sentimento.”