Tisztelt Partnereink, Követőink!

Egy izgalmas szakmai feladatunk részleteibe avatnánk be a kedves Olvasót a következő szakmai megjelenésünkben.

Íme a SZTÉK (SZakmai Tudástár És Kisokos rovat) legújabb cikke.

A Sentimento Kft részére megkeresés érkezett egy töltőgép töltőfej áttervezésére. A feladat leírása szerint a meglévő töltőgéphez új típusú töltőfej tervezését kérte a Megrendelőnk. Mérnökeink a megelőző szakmai megbeszélések eredményeként összefoglalták a megoldandó feladatok listáját:

–        fontos, hogy a meglévő géppel kompatibilis legyen

–        könnyű, gyors cserélhetőség méretváltásnál

–        teljes tömítettség megoldása (bemenő/kimenő oldalon)

A Megrendelőnk a meglévő töltőgépéhez egy egyedi töltőfej tervezését kérte. Kezdeti lépésként meghatároztuk és méreteztük a kapcsolódó felületeket, működési lökethosszt (mivel a tömítőkúpot egy munkahenger mozgatja fel-le irányban).

A töltő az alábbi funkciókkal és részekkel rendelkezik:

  1. Anyagbevezető kúp: ez közvetlenül kerül a töltőgépre, emiatt minden egyes megoldásnál ennek az elemnek a mérete megegyezik (kivéve a belső méreteket melyek egyedileg vannak igazítva a fecskendő típusokhoz)
  2. Szilikon megvezető/tömítő elem: tömítő funkciót lát el, amely akkor keletkezik, amikor a töltendő fecskendő a helyére kerül (alulról bele kell nyomni a töltendő fecskendőt, a fecskendő méretéhez igazodik)
  3. Lezáró/szorító elem: úgy lett megtervezve, hogy ez az elem a fecskendő típustól független legyen (esetleges keveredés esetén ne okozzon problémát, törést, sérülést). A típusok között fellépő méret eltéréseket a 2. szilikon megvezető elem cseréjével lehet kiküszöbölni.
  4. Tömítő kúp: feladata a tömítés, amikor a munkafolyamat áll (nincs töltés), akkor megakadályozza a töltendő anyag kifolyását az anyagbevezető kúpon keresztül.

A tervezési feladatot Solid Edge tervező programban végezték el kollégáink. Az alkatrészrajzok elkészülte után a töltőfej legyártásra került. Legyártás után műhelyünkben teszteltük a próbadarabot, az esetleges hibák kijavítása érdekében. A tesztelést vízzel végeztük el, szivárgást a tömítésen nem tapasztaltunk. A próbadarab a tesztelések folyamán megfelelően működött. Ezt követően a töltőfej véglegesítésre és legyártásra került.

A munkafolyamat sikerességéhez szükség volt együttműködésre kollégáink között, a különböző területeink szakmai egységes döntésére, a kivitelezés gyors precizitására. Ebben áll a Sentimento kft erőssége!

Keressen minket bizalommal!

 A Sentimento Kft. csapata.

Sentimentokft.eu

„ Álmainak és céljainak eléréséhez a megoldókulcs a Sentimento.”