Ebben az évben a SENTIMENTO Kft. második alkalommal támogatta az immár hatodik alkalommal megrendezésre kerülő százhalombattai Bejgli Kupa névre hallgató éves boulder mászóversenyt. A megmérettetésnek a MOL Dunai Finomító szomszédságában található Hangár nevű mászó terem adott helyet, amit a BXSC (BATTA Xtreme Sport Club) Mászó Szakosztály nem múló lelkesesdéssel és kitartással tart fent. Megőrizve ezzel minden a hegy- és sziklamászáshoz fűződő hagyományt.

Idén immár hatodik alkalommal 2019. december 21-én került megrendezésre a százhalombattai Bejgli Kupa névre hallgató boulder mászóverseny. A megmérettetésnek a MOL Dunai Finomító szomszédságában található Hangár nevű mászó terem adott helyet, amit a BXSC (BATTA Xtreme Sport Club) Mászó Szakosztály nem múló lelkesesdéssel és kitartással tart fent. Megőrizve ezzel minden a hegy- és sziklamászáshoz fűződő hagyományt.

Ebben az évben a SENTIMENTO Kft. második alkalommal támogatta a nevéhez hű családias, karácsonyi hangulatban zajló versengést. Ennek a hangulatnak köszönhetően évről évre több és több, újabb és újabb érdeklődő látogat el Százhalombattára, hogy megmérettesse magát, megtapasztalja ezt a remek légkör és egy jó hangulatú mászóversennyel zárja az évet.

Idén sem volt ez másképp. Az ország különböző részéről éreztek lelkes versenyzők. Budapesttől Veszprémig, Székesfehérváron át egészen Pécsig régi és új barátok, lelkes kezdőktől Magyarország legkiemelkedőbb sportolóikig, köztük Vályi Gergő a 2019. Európa Bajnokság 1. helyezettje ifi kategóriában, kicsi gyerekektől a szenior rutinos öreg rókákig szép számmal voltak jelen.

Kategóriák:

Gyerek és ifi kategória – Mászópalánták és motivált fiatalság (0-18 év)

Nyílt kategória – Nyíltan kemények (18+)

Szenior kategória – Veteránok, avagy faterok motoron (Végtelen)

Csak kényelmesen hangulathoz illően reggeli tea gőze és a friss karácsonyi sütemények illatfelhője mellett a nevezés megnyitását követően a szülök büszkeségei, a sportág jövőjét képző gyerek és ifi kategória kezdte meg a mászóversenyt. Vidám mellette igazán motivált hangulatban indult a nap. Nem szegte senki kedvét egy egy nehezebb út.  Mindenki készséggel, mosolygósan segített a másiknak egy egy nagyobb akadály leküzdésében.

A reggeli lendületet csak fokozta a gyerek és ifi kategória eredményhirdetését követő nyílt és szenior kategoria versenyzőinek megmérettetése. A fiatasághoz képest jóval többen nagy elszántsággal versengtek egymással családtagok és barátok. Még a helyszűke miatt kialakuló zsúfoltság mellett is készséggel engedtek egymásnak szabad teret és szurkoltk fel egymást a fel tetejére.

Eredmények:

Gyerek és ifi/fiú kategória:

 1. Hegedűs Krisó Dénes
 2. Storch Paul
 3. Peischer Barnabás

Gyerek és ifi/lány kategória:

 1. Csányi Nóra
 2. Szabados Dorina
 3. Gébele Enikő Virág

Férfi nyílt kategória:

 1. Komjáti Zoltán
 2. Strommer Soma
 3. Vályi Gergő

Női nyílt kategória:

 1. Kerry Ella (2019. Magyar Kupa bajnoka -saját klubunk tagja)
 2. Lengyel-Mitzl Jázmin (2019. Magyar Kupa bajnoka-saját klubunk tagja)
 3. Oláh Ditte

Férfi szenior kategória:

 1. Harangi János
 2. Lengyel Csaba
 3. Romhányi Ádám

Női szenior kategória:

 1. Mitzl Ildikó