Valve Engineering SuperOyster – Osztott szelep

A Valve Engineering Srl a gyógyszergyártás, a finomkémiai, élelmiszeripari és kozmetika iparban alkalmazott porok kezelésére szolgáló szelepek specialistája. Lucca város közelében találhatók Toszkánában, Olaszországban, szakképzett gépészmérnökök és tervezők alkotják.

Leírás

Super Oyster – Speciális osztott pillangószelep

A Super Oyster célja, hogy elkerülje a felhasználók által az aktuális high containtment pillangószelepekkel szemben támasztott problémákat. A meglévő megoldások alapvető problémája, dokkolás közben a szeleptányérokon maradt anyag, bár elméletileg nem érintkezik a rendszerben levő anyagokkal mégis gyakorta tapasztalnak keresztszennyezést. Többféle tömítési eljárás és mosási vagy elszívási folyamat kísérletét végezték már el ennek kiküszöbölésére vegyes sikerekkel. 
Ezzel szemben a Super Oyster High Containment a ValvEngineering-től egyedülálló geometriát alkalmaz, amely biztosítja, hogy ha egyszer a szelep aktív és passzív részeit összedokkolják és a szelep kinyílik, akkor a zárt, szennyezett felületeket teljesen eltávolítják a termékáram útjából.Ez jelentősen csökkenti a szennyeződés kockázatát.

A Super Oyster szelep a következő méretekben kapható: a DN50, DN100, DN150 és az egyszer használatos passzív fél változata hamarosan elérhető lesz.

Go to Top