Tisztelt Partnereink, Követőink!

A Sentimento Kft.-nél szokássá vált, hogy az egy területen dolgozó kollégáknak lehetősége nyíljon a munkahelyen kívüli csapatépítésre, összekovácsolódásra. Legutoljára nyáron a magyar tenger kalandjairól számoltunk be a tervező csapat élményeivel.

A kereskedelmi területünk kollégái ügyesen összeszervezve a munkát és a szabadnapokat – egy partnerlátogatással egybekötve – kicsit messzebb tervezett. Megragadva a lehetőséget és nekiindultak a méltán híres és közkedvelt olasz régiókba kalandozni és felfedezni a kultúrában és gasztronómiában rejlő szépségeket. Olvassák élménybeszámolójukat!

„Kellemest a hasznossal összekötve útnak indultunk a három fő állomást érintő nem kevés kilométert számláló kalandnak. Első állomásunk a kissé elfeledett, kevésbé „elturistásodott” Brescia volt, a Lombardia régió második legnagyobb városa. A szomszédos Bergamóval együtt Bresciát jelölték 2023-ra az olasz kultúra fővárosának. Temérdek építészeti és történelmi látnivaló, a kis sikátorokkal tarkított óvárosi rész, melyben élvezet elveszni, megadták a számukra a kezdő löketet a továbbiakhoz.”

Közös véleményen voltak a kollégák, hogy a méltán híre Garda-tó, mely nem messze található a várostól, mindenképp megér egy kitérőt. Az idő szűke miatt a legnépszerűbb várost, – melyet a Garda-tó kincsének is neveznek -, Sirmione-t látogatták meg, amit nem is tehettek volna jobban.

„A város egy igazi gyöngyszem, ott sétálva egy tündérmesében érezhettük magunkat. A terek a Garda-tó tükrére nyílnak, a keskeny utcák újabb és újabb csodákhoz vezettek.”

„Második állomásként a divat fővárosát vettük célba, Milánót. A lenyűgöző „kötelező” látnivalók, mint a Milánói-Dóm vagy a Galleria Vittorio Emmanuele II után, sétálva fedeztük fel az esti Milánó szépségét, majd megkoronáztuk egy kihagyhatatlan olasz tészta specialitásokkal tarkított vacsorával, melyet a képsorok csak látványban tudnak visszaadni az Olvasók számára”

Útjuk harmadik állomásaként, Torino felé vették az irányt, mely Olaszország elegáns, egykori fővárosa.

A legfontosabb látnivaló a Piazza Castello, mely szomszédságában az egykori királyi palota található. Ez a tér a legfontosabb kiinduló és gyülekező pont a torinói emberek életében.

A Piazza San Carlo is egy méltán népszerű tér, árkádokkal és kávézókkal tarkítva a Pó folyó partján, mely a túlpartról pazar látványt nyújt, legfőképp sötétedés után.

„Egy kis kalandos, szerpentines útvonalat leküzdve, meglátogattuk a legszebb torinói templomot, a Superga-bazilika-t, mely egy domb tetején áll, ahonnan lenyűgöző panorámás kilátás nyílt az egész városra. Legszívesebben ott maradtunk volna, de tudtuk, hogy várnak már ránk itthon. Köszönjük a lehetőséget a színes kalandot, az együtt töltött idő lehetőségét!”

Kollégáink beszámolója alapján elmondhatjuk, hogy minden elfogultság nélkül ez a négy nap nem is sikerülhetett volna jobban számukra. Sok-sok élménnyel, olasz ízekkel és illatokkal töltődve, látvánnyal gazdagodva és csapatként megerősödve tértek haza, egy-két olasz finomsággal jókedvet csempészve az itthoniaknak. Várjuk a további beszámolókat a többi területünk együtt töltött csapatépítőjéről.

Álmainak és céljainak megoldókulcs a Sentimento.

www.sentimentokft.eu