Tisztelt Követőink, Partnereink! 

Az oktatás, és az azzal kapcsolódó szakmaiság mindig is fontos eleme volt a Sentimento kft életének.  Engedjék meg, hogy bemutassuk a támogatottunknak a – BME Motorsport csapatának – a Formula  Student versenysorozatban való eredményeit. 

Évekkel ezelőtt fiatal egyetemisták kerestek meg minket, hogy vegyünk részt a formula típusú  versenyautójuk építésének, szakmai megvalósításának egyes részleteiben, mellyel a Formula Student  konstruktőri sorozatban versenyeznének.  

A Formula Student Európa legismertebb nemzetközi, mérnöki versenysorozata, amelyen 30 ország  200 egyetemének hallgatói vesznek részt. A csapatok által tervezett, épített, üzemeltetett autók  dinamikus és statikus versenyszámokban is megmérettettnek.  

Ez a projektsorozat magába foglalja a tervezést, gyártást, tesztelést és versenyzést is. A folyamatban  résztvevő fiatalok az elméleti tudásukat átültethetik gyakorlatba, mindemellett bepillantást  nyerhetnek egy működő vállalkozás életébe is. 

A lelkesen működő csapat jelenleg 42 főből áll, akik szabadidejükben, egyetemi tanulmányaik mellett  dolgoznak a tökéletesítéseken. 

2022-ben legnagyobb sikerük Csehországban volt, ahol a 18 csapattal induló mezőny MÁSODIK  helyezését érték el. 

És hogy mi hogyan csatlakozunk hozzá szakmailag? 

A 2020-as szezonban tervezték meg az első saját vázunkat, amely egy kompozit monocoque-ból és egy  hátsó csővázból állt. Utóbbinak kivitelezése nálunk, a Sentimenti kft műhelyében történt. Itt lett összehegesztve és pontosan  beállítva. A kihívást a feladatban az jelentette, hogy nagy pontosságra kellett törekedni, mivel a hátsó vázhoz  kapcsolódnak a futómű bekötések. A váz hegesztése ugyan egy jig-ben történt, de precíz munkára és  szaktudásra volt szükség, hogy a nagy hő hatására ne vetemedjen el. A tesztelés folyamán kiderült, hogy kollégáink ismét jó munkát végeztek.

Egy másik fázisban a motort egy szárazkarteres rendszerré alakították a fiatalok, amely több bonyolultabb alu alkatrészt  tartalmazott. Ezeknek a hegesztése is a műhelyünkben készült, közös erővel kivitelezve.

Kövessük tovább közösen a fiatalok álmaiknak megvalósulását, drukkoljunk együtt sikeretikenk! A versenyekről, eredményekről a későbbiekben beszámolunk!