Tisztelt SZTÉK Követők, Partnereink!

A fenntartható csomagolásról sokat olvashatunk mostanában. A jelenlegi szakmai cikkünk ebben a témában merül el a Romaco partnerünk legújabb fejlesztései által.

Ahogy korábbi hírlevelünkben is említettük, bemutatásra került a Romaco Noack termákcsalád új tagja a Noack Unity 600 bliszterező és kartonozó gépsor. A 2023-ban megrendezett düsseldorfi Interpack kiállításra látogató közönségét sok újdonsággal örvendeztette meg ez a bemutatás.

Az új technológia élen jár a fenntarthatóság, a folyamat megbízhatóság és a teljesítmény tekintetében.

Ennek a blokknak a szíve az innovatív átadóegység, amely nem csak sokkal magasabb ciklusszámokat biztosít, hanem nagyobb formátumú rugalmasságot, valamint jobb nyomon követhetőséget és energiahatékonyságot.

Az eddigi kétsávos nagysebességű gépsor, amely egy rotációs zárással ellátott bliszter gépből és egy folyamatos mozgású kartonozógépből áll, teljesítményét tekintve, 600 buborékcsomagolás és 350 kartondobozt képes előállítani percenként. Ezzel szemben minden olyan területen, amely még nagyobb teljesítményt igényel, a Romaco az Unity 600 háromsávos változatát kínálja, amely akár 750 bliszter  teljesítményét is elérheti percenként.

A zajkibocsátás csökkentése mellett, jelentősen kevesebb hősugárzás is kibocsátásra kerül a tisztatérben – amit egyébként a tisztatérben energiaigényes működés során hűteni kellene, továbbá nem kerül tévesen beszívódó levegő, így az energiafogyasztás minimálisra csökken.

A Romaco Noack Unity 600 buborékcsomagoló sora megfelel a gyógyszer- és táplálékipar minden követelményének, ami a rugalmasságot, a minőséget és a teljesítményt illeti. A technológiát szilárd termékek, például tabletták, kapszulák és oblongok elsődleges csomagolására használják, és alkalmas olyan fenntartható csomagolások gyártására is, mint a papírbuborékok. 

A Romaco cégcsoport célja a fenntarthatóság elősegítése, továbbá, hogy technológiai megoldásaikkal segítse Partnereiknek tartósan csökkenteni a széndioxid-kibocsátást!

Üdvözlettel:
Sentimento Kft